Terma & Syarat Sticker Biasa / Sticker Alatulis / Sticker Label Kecil

 

Sticker yang available untuk tempahan ada dipaparkan di bawah halaman ini. Hanya yg available sahaja kami paparkan. Sila baca maklumat penting berikut terlebih dahulu.

Penting

1. Sticker dan tulisan adalah kalis air. Namun tulisan tidak kalis beberapa bahan yg telah dikenalpasti seperti alat kosmetik, minyak (termasuk minyak masak). Elak tampal yg bersuhu panas, contoh: charger laptop @ botol susu.

2. Menyentuh tulisan dengan kerap juga akan menyebabkan tulisan pudar dan hilang. Tidak sesuai untuk sticker nama untuk di tampal di alat tulis, botol susu. Lebih sesuai untuk sticker perkahwinan untuk ditampal di cenderahati yang bersifat jarang disentuh dan produk perniagaan yang sesuai. (Ada je pelanggan yang masih tetap nak order untuk sticker nama. Terpulang kepada anda) =).

3. Semasa menempah, tulis dengan betul perkataan yang dikehendaki (tiada sample wording disediakan), huruf besar dan huruf kecil. Tulis dalam baris yg dikehendaki. Kalau nak 3 baris, maka tulis dalam 3 baris.
p/s: anda boleh menambah nota penerangan utk menjelaskan tempahan anda.

Contoh
Kod Sticker : 3010T
Jumlah : 2 set
Permintaan Khas : Jenis tulisan “Calibri”

Wording / Perkataan utk dicetak :
Majlis Perkahwinan
Irtiyah & Ibnuyahya

4. Jika ingin request jenis tulisan tertentu atau saiz font sila maklumkan kepada kami. Seperti Contoh di atas.. Sila save / screenshot gambar tempahan yang anda maksudkan dan tunjukkan kepada kami semasa sesi perbincangan. Pilihan jenis tulisan berdasarkan Previous Order (STICKER BIASA). Sama ada kami boleh penuhi permintaan anda bergantung kepada saiz sticker, panjang tulisan dan jumlah baris yg anda ingin kami cetak. Kami tidak akan tanya jenis tulisan atau saiz font, jadi jika anda tidak maklumkan jenis tulisan / saiz font yang dikehendaki, maka kami ikut design kami sendiri.

5. Sila maklumkan jika mahu kami preview sebelum print. Preview dalam bentuk ilustrasi (belum diprint sahaja). Kami tidak akan tanya kpd anda nak preview atau tidak, jadi jika anda tidak maklumkan nak preview, maka kami tidak akan preview kepada anda sebelum kami print.

6. Tulisan hanya warna hitam sahaja. Tiada cetakan design / gambar / icon.. Jika anda ingin menempah sticker yg ada cetakan design / gambar / icon atau selain jenis label ini, sila rujuk kategori Sticker Warna.

7.
sticker in roll

1 Set = 100 pcs sticker
Rupa sticker (dalam roll) dan bukan di atas kertas A4.
Jadi melihat gambar di sebelah ni harap pelanggan faham yang tiada persoalan “sekeping / sehelai tu ada berapa sticker atasnya”

Kalau nak 100 sticker maka order 1 set, Kalau nak 200 sticker maka order 2 set
Minimum order = 1 set = 100 sticker.

Jika anda mempunyai beberapa produk / nama, tidak boleh campur untuk mencukupkan 1 set (100 sticker)

8. Kos pongeposan
Kadar tetap (jika lebih dari ini, kami akan serap)
•Semenanjung Malaysia : RM 10.00
•Sarawak : RM 15.00
•Sabah : RM 15.00
Selain dari ini (tempahan dari luar Malaysia akan diberitahu semasa perbincangan)

9. Tempoh siap : Tempoh standard : 7 hari bekerja.. (sila rujuk waktu operasi kami) ..dari tarikh bayaran diterima, tempoh ini tidak termasuk hari pengeposan dan perjalanan parcel.              Tempoh standard – Mungkin bertambah jika tengah banyak tempahan lain dan mungkin berkurang jika tengah tempahan sikit. Jika anda sangat kisah tentang tarikh, sila tanya sebelum membuat bayaran, biasanya dapat diketahui selepas perbincangan berkenaan tempahan selesai kerana mengambil kira perkara2 berbangkit. Jika setuju dengan tarikh barulah buat bayaran. Kami TIDAK mengambil tempahan urgent.

10. Untuk tujuan penghantaran, kami menggunakan Pos Laju sahaja.
• Kod rujukan pos laju dan bukti pengeposan diberikan selepas pengeposan.
• Kami hanya boleh memberi tarikh jangkaan pengeposan akan dibuat sahaja. Tempoh perjalanan pengeposan bergantung kpd perkhidmatan Pos Laju, kami tidak akan dapat menentukan / menjanjikan bila anda akan terima barang yg diposkan. Mengikut pengalaman kami, kadang kala cepat, kadang kala lambat.
• Kami tidak akan bertanggungjawab terhadap tempahan yg telah diposkan, sama ada lewat sampai dari kebiasaan, hilang dan sebagainya kerana ia di luar kawalan kami.

HANYA YANG DIPAMERKAN DI BAWAH SAHAJA YANG KAMI ADA

3010G-min-1-1024x1024

GOLD * 3 cm x 1 cm *  RM 10.00 untuk 1 set (100 sticker) * Belum masuk kos pengeposan

3010S-min-1024x1024

SILVER * 3 cm x 1 cm * RM 10.00 utk 1 set (100 sticker) * Belum masuk kos pengeposan

3010T-min-1024x1024

TRANSPARENT * 3 cm x 1 cm * RM 10.00 utk 1 set (100 sticker) * Belum masuk kos pengeposan

3015G-min-1024x1024

GOLD * 3 cm x 1.5 cm * RM 12.00 utk 1 set (100 sticker) * Belum masuk kos pengeposan

3015S-min-1024x1024

SILVER * 3 cm x 1.5 cm * RM 12.00 utk 1 set (100 sticker) * Belum masuk kos pengeposan

3015T-min-1024x1024

TRANSPARENT * 3 cm x 1.5 cm * RM 12.00 utk 1 set (100 sticker) * Belum masuk kos pengeposan

SILVER * 4.5 cm x 2.5 cm * RM 19.00 utk 1 set (100 sticker) * Belum masuk kos pengeposan